Montegrappa

 In vogelvlucht van Historie naar Heden

1912 Het Begin

Elmo & Montegrappa is eigendom van de familie Aquila. Het familiebedrijf wordt momenteel geleid door de derde generatie. Het bedrijf is de oudste luxe pennenfabrikant uit Italië. De firma is van oorsprong fabrikant van schrijfpunten voor luxe vulpennen. (Manifattura pennini d ‘oro e penne stylografiche) Maar ontwikkeld zich alras tot een pennenfabrikant vol allure. De onderneming is sinds haar ontstaan, in 1912, gevestigd in Bassano del Grappa, Italië. Een stad aan de rivier de Brenta in de Dolomieten, in Italië.

W.O. I

De eerste wereldoorlog is voor velen en dus ook voor Elmo & Montegrappa een uiterst vervelende tijd. Om toch enige vreugde in duistere tijden te scheppen is de volgende waar gebeurde gebeurtenis wel aardig om te vermelden. Tijdens W.O.I is de wereldberoemde novelle schrijver Ernest Hemingway kind aan huis bij de firma. De omstandigheid doet zich namelijk voor dat hij als hospik gelegerd is in het naast de firma gesitueerde veldhospitaal. Direct nadat hij ingekwartierd is bezoekt hij de firma. Dit is het begin van een warme en, tot op de dag van vandaag, gekoesterde vriendschapsband tussen de familie Hemingway en de familie Aquila.

W.O.ll

In 1938 gaat Leopoldo Tullio Aquila aan de slag bij Elmo & Montegrappa. Hij loodst de firma door de moeilijke oorlogsjaren.

De zon breekt door

Vele jaren later, het is dan 1981, koopt Gianfranco Aquila de firma. Als grootste afnemer doet hij een bod op de firma en dat wordt tot zijn grote verbazing geaccepteerd. Gianfranco was eigenaar van dé kantoorboekhandel in Bassano del Grappa. Na deze aquisitie stort hij zich vol overgave op de luxe pennen business. Hij laat de wereld echt kennismaken met  MONTEGRAPPA! In 1992 worden de eerste Limited Edition pennen geïntroduceerd. Dit gebeurt ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum.

Terug in de familie

In 2001 wordt de zaak verkocht aan Richmont. Aangezien Mont Blanc een werkmaatschappij van Richmont is komt Montegrappa uiteindelijk onder zeggenschap van Mont Blanc dit doet Montegrappa geen goed. Daarom koopt de familie Montegrappa in 2010 terug. Dit gebeurt met hulp van bevriende investeerders. Waaronder Sylvester Stallone en Jean Alesi ( beroemd F1 coureur ). Het is overduidelijk dat de “comeback” van de familie Aquila voor beiden zeer succesvol is! 2010 is tevens het jaar dat men de Icon: Muhammed Ali uitbrengt. “Sting like a Bee ! Een uitspraak van Ali die verwordt tot lijfspreuk van de firma.

Van Verleden naar Heden

Montegrappa ontwikkeld zich tot dat wat het heden ten dage is; hét no.1 merk in Limited Edition pennen. De elegantie, kwaliteit en betrouwbaarheid van deze pennen zijn onovertroffen. De firma is één van de toonaangevende luxe pennenmerken ter wereld, met vestigingen (boetieks) in vele wereldsteden.

Samenwerking

Zowel Montegrappa als LTAMC di Montegrappa zijn zeer verheugd dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Beiden spreken het voornemen uit deze samenwerking tot in lengte van jaren voort te laten voortduren.

Member Nummero Uno:  Gianfranco Aquila

Het vermelden waard is nog het verzoek van Gianfranco Aquila. Hij verzocht ons als eerste Member te mogen worden. Dit verzoek onderstreept de goede verhoudingen die LTAMC di Montegrappa en Montegrappa hebben. Vanzelfsprekend hebben wij hem het Member of Honour nummer 001 toegekend.

Leopoldo Tullio Aquila                                                       Gianfranco Aquila                                                                      Giuseppe Aquila

Waarom LTAMC di Montegrappa ?

De vraag

Tijdens één van de bezoeken aan ELMO & Montegrappa hebben Giuseppe Aquila, CEO en ondergetekende een gesprek over de verkoop van luxe Limited Edition pennen. Gedurende dit gesprek constateren we beiden dat er nogal wat manco’s zijn als het over de kennis van Limited Edition pennen gaat. En niet alleen de kennis van de luxe pennen is beperkt. De informatievoorziening is gebrekkig en er wordt amper naar de klant geluisterd. De grootste negatieve factor is echter; gebrek aan tijd. “Hoe lossen we dit probleem op?” Dat is de vraag die aan het eind van het gesprek beklijft.

Het antwoord

Eerst is er een idee dat ontwikkeld zich tot een plan. Hierna volgen er vele gesprekken en wordt “het plan” geëvalueerd. “Het plan” wordt herschreven en tenslotte volgt er een gesprek met Giuseppe Aquila en Gianfranco Aquila ( voormalig CEO ). Beide heren zijn zeer enthousiast en geven toestemming “het plan” verder te ontwikkelen. Een lange weg volgt, en uiteindelijk is er LTAMC di Montegrappa. Een Club voor de Members. De specialist die de focus uitsluitend heeft liggen op Montegrappa Limited Edition pennen. En de tevredenheid van zijn Members. Daarom LTAMC di Montegrappa!!

U wilt meer weten ?

Al onze privileges heeft u gelezen of kunt u lezen in de rubriek Member worden?! Heeft u desondanks nog vragen en of  opmerkingen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Dat kan via e-mail, ons contactformulier op de website of gewoon via het bekende telefoonnummer. Bent u door dit relaas nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten? Kijk dan ( nog eens ) op de pagina Member worden?!

Met vriendelijke groet en hopelijk tot snel, R.Nijsink, initiator.

Naar Home pagina