67. Gebruik en Onderhoud van uw, Limited Edition, schrijfinstrumenten. | LTAMC di Montegrappa.

Gebruik en onderhoud van uw, Limited Edition, schrijfinstrumenten?

Het reinigen van u uw luxe vulpen, roller pen en balpen.

Bij velen onder u zal de vraag aanwezig zijn: “Hoe onderhoud ik mijn, Limited Edition, vulpen?” Veeg de delen van de pen met hars of celluloid met een zachte, licht vochtige doek om vlekken of vingerafdrukken te verwijderen. Gebruik geen oplosmiddelen of chemische producten die het oppervlak en materiaal van de pen kunnen beschadigen. Gebruik in geen geval alcohol op het oppervlak indien dit is vervaardigt van celluloid.

Advies voor het gebruik en onderhoud van uw luxe vulpen

Gebruik en onderhoud voor vulpennen met een piston of vaste zuiger

Vulpennen met vaste zuiger (=piston) hebben een inktreservoir in de barrel, draai het uiteinde van de barrel linksom totdat deze vastloopt.(vast is vast). Doop de schrijfpunt in de inktfles. Draai het uitende van de barrel met de klok mee totdat deze vastloopt. Draai het uitende van de barrel een halve slag linksom en laat een druppel inkt naar buiten lopen, dit is om lucht uit de inkt te laten ontsnappen. Reinig de schrijfpunt met een pluisvrije doek.

Gebruik en onderhoud voor luxe vulpennen met een convertor of verwisselbare zuiger

Schroef de barrel los van het voorstuk. Indien de convertor ontbreekt plaatst u deze waar u normaal de inktvulling zou plaatsen en draait u hem vast, indien deze is voorzien van schroefdraad. Draai het uiteinde van de convertor linksom totdat deze stopt. Doop de hele schrijfpunt in de inktpot. Draai het uiteinde van de convertor met de klok mee. U vult de convertor. Herhaal dit 2 of 3 keer zodat de convertor zich steeds verder zal vullen. Draai het mechanisme linksom en laat een druppel terug in de inktpot vloeien. Dit doet u om lucht die zich in de inkt heeft verzameld te laten ontsnappen. Schroef het voorstuk op de barrel. Veeg de punt schoon met een pluisvrije doek.

Gebruik en onderhoud voor luxe vulpennen met een cartridge of inktvulling

Schroef het voorstuk van de barrel. Plaats de cartridge in het voorstuk met een lichte druk, om de voorkant van de vulling te openen. Draai de cartridge een halve slag. Draai de barrel weer op het voorstuk. Wacht even voordat u begint met schrijven (dit duurt ongeveer 60 seconden).

Advies voor het onderhoud van uw luxe vulpen

Maak de pen regelmatig ( 1 a 2 keer per jaar ) schoon onder de kraan met koud/lauw stromend water. Reinigen is noodzakelijk indien de inkttoevoer vermindert of stopt. Indien u van kleur inkt verandert is het ook raadzaam uw pen eerst te reinigen. Voor pennen met een eboniet inktgeleider wordt aangeraden de pen eerst te vullen daarna weer leeg te laten lopen en dan opnieuw te vullen. Dit om de inktgeleider, welke poreus is, van inkt te voorzien. Wij raden u aan Montegrappa inkt te gebruiken.

Uw schrijfpunt vervangen.

Indien u binnen 6 weken na aankoop van uw pen tot de conclusie komt dat u niet de juiste lijndikte heeft gekozen kunt u de schrijfpunt kosteloos laten omwisselen. Uw reeds gebruikte schrijfpunt dient er logischerwijs dan als nieuw uit te zien. Mocht u na 6 weken uw schrijfpunt willen omwisselen of raakt deze defect is het altijd mogelijk uw schrijfpunt te laten vervangen. Dit gebeurt dan, uiteraard, tegen betaling, door Montegrappa in de fabriek in Bassano del Grappa.

Onderhoudscontract

Voor Members van LTAMC di Montegrappa bestaat de mogelijkheid een onderhoudscontract voor hun Limited Edition pennencollectie af te sluiten. Wij controleren en verzorgen dan 1 keer per jaar uw volledige collectie en repareren uw pennen, waar nodig, tegen geringe meerkosten. De kosten van een onderhoudscontract variëren van €.50.00 tot €.150.00 per jaar, afhankelijk van de grootte van uw collectie. Deze kosten zijn exclusief, eventuele, reiskosten. Individuele pennen kunnen op basis van voorcalculatie gerepareerd dan wel onderhouden worden. Houdt u wel rekening met levertijd en reparatietijd, deze varieert tussen de 1 en 4 weken.

Onderhoud van uw overige luxe schrijfinstrumenten

De roller pen

Schroef de penhouder linksom los. Haal de oude vulling eruit en plaats de nieuwe. Schroef de pen weer in elkaar.

De ballpoint

De punt steekt uit en trekt zich automatisch terug door de dop van de pen te draaien. Hoe een vulling te vervangen: verwijder de dop door hem linksom te draaien. Haal de lege vulling eruit en vervang deze door een nieuwe. Schroef de dop terug op het vat door deze rechtsom te draaien.

Het mechanisch vulpotlood

Draai de dop met de klok mee in korte slagen om de potloodvulling te verwijderen. Om de potloodvulling in te voeren, draait u de dop iets rechtsom en houdt u deze in deze positie. Druk lichtjes op de potloodvulling totdat deze zich volledig in het vulpotlood bevindt . Om nieuwe potloodvullingen in te brengen: Verwijder de dop van het vulpotlood door deze linksom te draaien. Haal het potloodmechanisme eruit en verwijder de zwarte dop van het uiteinde. Plaats de juiste maat potloodvullingen in het reservoir. Plaats de zwarte dop terug en plaats het potloodmechanisme weer in de juiste positie. Schroef de dop terug op het vulpotlood door deze rechtsom te draaien.

Nieuwe Limited Edition pen? Naar Limited Edition Shop